4 Mayıs 2011 Çarşamba

KREMALI, PAZILI LEVREK ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Kremalı, Sebzeli, Balıklı Çorba -

  MALZEMELER :  800gr. pazı ( temizlenerek, irice kıyılmış ), 1 tane levrek veya beyaz etli bir balığın filetosu ( kılçık ve kafaları da kullanılacak ), 2 tane kereviz sapı, 1 tane kuru soğan ( ince doğranmış ), 1yarım çay kaşığının yarısı kadar, muskat, 2 su bardağı beyaz şarap ( isteğe bağlı olarak kullanılacaktır ) veya su, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 tane pırasanın beyaz kısmı ( ince kıyılmış ), 3 diş dövülmüş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik, 6 - 7 sap maydanoz ( ince kıyılmış ), 1 tane defne yaprağı, 4 - 5 tane, tane karabiber, 8 su bardağı su, 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı krema, 6 tane kiraz domates, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye balığın kafa ve kılçıkları koyulup üzerine, kereviz sapı, ince doğranmış soğan,muskat, şarap, limon suyu, ince kıyılmış pırasa, sarımsak kekik, maydanoz, defne yaprağı, tane karabiber, tuz ve 8 su bardağı su koyularak, orta hararetli ateşte 20 dakika pişirilerek, süzülür. Orta boy bir tencereye bu sudan 2 bardak koyularak, 6 parçaya bölünmüş balık filetosu üzerine eklenir. 5 - 6 dakika pişirildikten sonra balıklar, delikli kepçe ile çıkarılarak, bir kenarda sıcak olarak bekletilir. Mısır nişastası, yarım su bardağı soğuk su ile karıştırılarak, balığın piştiği suya ilave edilir. 4 - 5 dakika pişirilerek, ateşten alınıp dinlenmeye bırakılır. Kalan 6 bardak balık suyu, tencereye koyularak, içine irice kıyılmış pazı ilave edilerek, 4 - 5 dakika pişirilir. El blenderi ile püre haline getirilir. Üzerine; mısır nişastalı su, balık filetoları ve krema eklenerek, 2 dakika daha pişirilerek, ateşten indirilir. Kiraz domateslerle süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Balık kılçıklarının ve kafalarının haşlama suları, süzülmüş olarak buzdolabında; 2 gün, derin dondurucuda; 2 ay muhafaza edilebilinir. * Pazı yerine; karalahana, ıspanak vb. yeşil yapraklı sebzeler kullanılarak da aynı tarifle çeşitli çorbalar hazırlamak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder