4 Ağustos 2011 Perşembe

ABONDİGAS - Meksika - - Et Sulu, Tahıllı, Sebzeli, Otlu Çorba - ( 6 - 8 ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 baş kuru soğan, 3 diş sarımsak, 6 su bardağı et suyu, 1 çay bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kimyon, 2 tane domates, 1 tane havuç, 1 tane kabak, 1 tane acı kırmızı biber  KÖFTE İÇİN; 300 gr. kıyma, 1/4 rendelenmiş kabak, 1 çay bardağı kişniş, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı taze nane  HAZIRLANIŞI :  Tencerede soğan ve sarımsaklar, kavrulur. Küp doğranmış domatesler, kabaklar, havuçlar da eklenerek, kavurmaya devam edilir. 10 dakika kadar kavrulduktan sonra sıcak et suyu ve hazırlanan köfteler ilave edilir. Pirinç ve biber de eklendikten sonra baharatlar koyulur. Pirinçler pişince çorba, haşlanmış fiyonk makarna ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder