3 Ağustos 2011 Çarşamba

BAHARATLI SEBZE ÇORBASI - Hindistan - - Tavuk Sulu, Sebzeli, Otlu, Baharatlı, Terbiyeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 çorba kaşığı tereyağı, 4 diş sarımsak, 3 - 4 tane kakule, 1 tane soğan, 1 tane havuç, 1 tane patates, 1 su bardağı bezelye, 1 tane kabak, 7 - 8 tane mantar, 2 tane domates, yarım su bardağı yoğurt, 1 tane limon suyu, 5 su bardağı tavuk suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kişniş  HAZIRLANIŞI :  Küp doğranmış soğan, tereyağında pembeleştirilir. Domatesler ve sarımsaklar da ilave edilerek sotelenir. Havuç, mantar, kabak küp küp doğranarak, kavrulur. Bezelye ve baharatlar ilave edilir. 5 su bardağı tavuk suyu koyup, kaynatılır. Kaynayınca, küp doğranmış patatesler ilave edilir. Patatesler pişince, limon ile yoğurt iyice çırpılarak yapılan çorba terbiyesine, çorbanın suyundan 1 kepçe koyularak, karıştırılır. Terbiye, ılınmış olur ve çorbaya eklenir. Üzerine; kıyılmış maydanoz serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder