11 Ağustos 2011 Perşembe

TAVUKLU ÇORBA - Tavuk Etli, Unlu, Yoğurtlu, Otlu, Kuru Bakliyatlı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 tane tavuk budu, 1 tane tavuk göğsü, 4 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un, 4 - 5 diş sarımsak, 5 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane   HAZIRLANIŞI :  Tavuk etleri 4 su bardağı suda haşlanır. Soğuyunca ayıklanır ve etleri irice kıyılır. Diğer tarafta; un ile yoğurt iyice çırpılır. Soğuk tavuk suyu ve ince kıyılmış sarımsaklar ilave edilerek, kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Çorba koyulaşırsa, su ilave edilir. Tavuk etleri, nohut ve tuz ilave edilerek, 10 dakika kadar pişirilir. Tereyağında nane kavrularak, çorbanın üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun.  * Ramazan ve Bayrama özel bir çorbadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder