11 Ağustos 2011 Perşembe

ISPANAKLI BULGUR KÖFTELİ ÇORBA - Et Sulu, Sebzeli, Tahıllı, Yumurtalı, Unlu Çorba - Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  250 gr. ıspanak, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 baş soğan, 4 su bardağı et suyu, 1 tane havuç, 1 çay kaşığı tuz   BULGUR KÖFTESİ İÇİN ;  1 su bardağı bulgur, 1 çay bardağı kaynar su, 1 tane yumurta, 1 baş soğan, 2 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  İnce kıyılmış soğan ve küp doğranmış havuçlar, sıvıyağda pembeleştirilir. İnce kıyılmış ıspanaklar ilave edilip, suyunu salıp biraz çekinceye kadar karıştırılır. Et suyu ve tuz koyularak, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen çorbaya, köfteler ilave edilerek, yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.  BULGUR KÖFTESİNİN YAPILIŞI :  İnce bulgurun üzerine kaynar su dökülüp, üzerine kapak kapatılarak bekletilir. Yumurta, rendelenmiş soğan, Tuz, karabiber ve un eklenerek, yoğrulur. Bulgurlu hamurdan, misket büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak köfteler yapılır. Afiyet olsun.  * Ramazan ve Bayrama özel bir çorbadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder