7 Ağustos 2011 Pazar

TOM KA GAI - Tayland - - Tavuk Etli, Tavuk Sulu, Otlu, Sütlü Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  5 su bardağı su, 1 tane tavuk, 3 tane taze soğan, 2 çay kaşığı fıstık yağı, 1 çay kaşığı limon otu veya limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi, 3 diş sarımsak, 2 tane arnavut biberi, 1 çay kaşığı zerdeçal, 2 su bardağı hindistan cevizi sütü  ( Tom Ka Gai ' nin orjinalinde, hindistan cevizi rendesi kullanılır. Bulunamazsa; 1 su bardağı sütün içinde 2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi 1 gece bekletilerek, benzer bir lezzet yakalanmış olunur. ), 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı taze kişniş  HAZIRLANIŞI :  Tavuk temizlenerek, 5 su bardağı suda haşlanır. Etleri kemiğinden ayrılır. Tencereye; yağ, sarımsak, zencefil, arnavut biberi, limon otu koyularak, 2 dakika kavrulur. Hindistan cevizi sütü, su ve tavuk suyu eklenerek, 20 dakika pişirilir. Tavuk etleri ile baharatlar ilave edilir. Servis yaparken, doğranmış taze soğan ve limon kabuğu rendesi ile taze kişniş ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder