7 Ağustos 2011 Pazar

TERBİYELİ, TAVUK SULU ŞEHRİYE ÇORBASI - Tavuk Sulu, Terbiyeli, Hamurlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 tane tavuk, 1 su bardağı şehriye, 7 su bardağı su, 2 tane yumurta, 2 tane limon suyu, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tavuk 7 su bardağı suda haşlanır ve etleri kemiklerinden ayrılır. Tavuk suyuna; şehriye, karabiber ve tuz eklenerek, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Limon ve yumurta başka bir kapta çırpılır. Sıcak çorbadan 1 kepçe çorba, terbiyeye ilave edilerek, terbiye ılındırılır, çorbaya eklenir. Çorba, ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder