7 Ağustos 2011 Pazar

TAVUKLU BEZELYE ÇORBASI - Tavuk Sulu, Tavuk Etli, Tahıllı, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1/4  tavuk, 4 diş sarımsak, 1 baş soğan, 1 su bardağı taze bezelye, 2 çorba kaşığı bulgur, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tane çerliston biber, 1 adet domates, 1 tane havuç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, 4 çorba kaşığı dereotu, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Tavuk 5 su bardağı su ile haşlanır ve suyu çorbada kullanılmak üzere bekletilir. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyulur ve soğanlar, pembeleştirilir. Sarımsaklar, çerliston biber ve küp doğranmış domatesler ilave edilerek, birlikte sotelenir. Küp doğranmış havuçlar, bulgur ve tavuk suyu tencereye koyularak, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tüm baharatlar ilave edilir ve tavuk etleri küçük parçalara bölünerek, çorbaya ilave edilir. Üzerine, ince kıyılmış dereotu serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder