5 Ağustos 2011 Cuma

KURU BÖRÜLCELİ PAÇA ÇORBASI - Koyun Etli, Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Hamurlu, Sakatatlı Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 çay bardağı kuru börülce, 2 çorba kaşığı un, 2 tane yumurta, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tarçın, 5 diş sarımsak, 250 gr. kuşbaşı koyun eti, 1 tane domates, 1 baş soğan, 4 tane kuzu paçası, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Börülce bir gece önceden ıslatılır. 2 su bardağı su ile haşlanır. Suyu kullanılmak üzere bekletilir. Un, yumurta, 2 çorba kaşığı ılık su birlikte yoğrularak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Oklava ile 2 - 3 mm. kalınlığında açılır. Erişte şeklinde kesilir. ( Hazır erişte de kullanılabilinir. ) Paçalar temizlendikten sonra 6 su bardağı su ile haşlanır. Ayrı bir tencerede, zeytinyağı, kuşbaşı etler ve soğan, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Küp doğranmış domatesler de eklenerek, yaklaşık 5 dakika daha birlikte kavrulur. Paça, paça suyu, sarımsaklar, börülce ve suyu, erişteler, baharatlar tencereye ilave edilerek, erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sirke veya limon suyu ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder