4 Ağustos 2011 Perşembe

SOLİANKA - Rusya - - Dana Etli, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 tane soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 300 gr. mantar, 2 tane defne yaprağı, 7 - 8 tane tane karabiber, 2 çorba kaşığı domates salçası, 200 gr. dana kuşbaşı, 1 tane domates, 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı hardal, yarım demet dereotu, 12 tane kalamata zeytin, 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber  HAZIRLANIŞI :  Küp doğranmış soğanlar, tereyağında sotelenir. Minik minik doğranmış etler ilave edilip, etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Salça, doğranmış mantar, sarımsaklar eklenerek, kavrulur. Mantarlar suyunu çekince, un ilave edilerek, birlikte kavrulur. Küp doğranmış domates ilave edilerek, 3 - 4 dakika sotelenir. Tüm baharatlar, defne yaprağı, hardal koyulur. 7 su bardağı su eklenir. Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Dilimlenmiş zeytin ve dereotu ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder