11 Ağustos 2011 Perşembe

DOMATES ÇORBASI - Sütlü, Unlu, Kaşar Peynirli, Sebze Çorbası - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  4 - 5 tane domates, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencerede tereyağı eritilerek, un kavrulur. Üzerine rendelenmiş domatesler eklenir. Süt, su ve tuz koyularak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 2 - 3 dakika sonra ateşten alınarak, karabiber ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * İstenirse; çorba, blenderden geçirilip, tekrar ısıtılarak da servis yapılabilinir. Rendelenmiş kaşar peyniri de bu çorbaya çok yakışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder