7 Ağustos 2011 Pazar

BAMYA ÇORBASI - Tavuk Etli, Tahıllı, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  200 gr. taze bamya, 1 baş soğan, 1 çay bardağı pirinç, 300 gr. tavuk, 5 su bardağı su,  1 tane domates, 1 tane çerliston biber, 2 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı biber salçası   HAZIRLANIŞI :  Küp doğranmış soğan ve sarımsaklar, tereyağında kavrulur. Çerliston biber ve salça ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Küp doğranmış domatesler ve küp doğranmış tavuk etleri  de eklenerek, sotelenir. Ayıklanmış bamya ilave edilir. Karabiber, tuz ve pirinç eklenir. 6 su bardağı su koyulur. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sirke ilave edilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder