4 Ağustos 2011 Perşembe

SOYA FİLİZLİ KÖFTE ÇORBASI - Endonezya - - Tavuk Sulu, Dana Etli, Sebzeli, Soslu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 baş soğan, 4 tane taze soğan, 1 çay fincanı soya filizi, 500 gr. dana kıyması, 2 çorba kaşığı soya sosu, 2 kg. tavuk kemiği, 2 tane kereviz sapı, 2 tane havuç, 6 su bardağı su, 2 diş sarımsak  HAZIRLANIŞI :  Tencereye, su, tavuk kemikleri, soğan, havuç, kereviz koyularak, 2 saat pişirilir.  KÖFTE İÇİN; Kıyma, 1 tane kuru soğan, sarımsak ve soya sosu iyice yoğrulur. Yoğurma işi bitince, et yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirilir. Haşlanmış tavuk kemikleri ile hazırlanan suyun içine, misket köfteleri ve soya filizini ekleyerek, köfteler pişinceye kadar, yaklaşık 10 dakika haşlanır. Çorba servis yapılırken üzerine, doğranmış taze soğan serpiştirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder