4 Ağustos 2011 Perşembe

SHIKAMBA - Suudi Arabistan - KREMALI KÖFTE ÇORBASI - - Et sulu, Kuzu Etli, Otlu, Yumurtalı, Unlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  250 gr. kuzu kuşbaşı, 3 çorba kaşığı un, 1 yumurta, 6 su bardağı su, 100 gr. kıyma, 2 kaşık domates salçası, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Kuzu kuşbaşı etler, 6 bardak su ile yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynarken, tencerenin üstünde biriken köpükler, toplanarak alınıp atılır. Yumurta, un, baharat, salça ve tuz iyice karıştırılır. Püre kıvamına gelebilmesi için et suyundan ilave edilir. Bu karışım, kaynamış et suyuna ilave edilerek, kaynatılır. Kıyma, karabiber ve tuz ile yoğrularak, fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Ayrı bir tavaya, sıvı yağ koyulur ve köfteler kızartılır. Kızaran köfteler, Tenceredeki etli karışıma eklenir. Çorba servis yapılırken, ince kıyılmış kişniş yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder