11 Ağustos 2011 Perşembe

MAHLUTA ÇORBASI - Etli, Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  1 su bardağı kırmızı mercimek, yarım su bardağı kepekli pirinç, 6 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 250 gr. kıyma, 1 baş soğan, tuz  ÜZERİ İÇİN ;  3 yemek kaşığı zeytinyağı, kırmızı pul biber, taze nane  HAZIRLANIŞI :  Mercimek ve kepekli pirinç, bol su ile yıkanarak, suları süzdürülür. Aynı tencereye koyularak, sıcak su eklenir. Arada bir tahta kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Kimyon ve tuz eklenir. Zeytinyağı tavada ısıtılır ve kıyma ile ince doğranmış soğan kavrulur. Karışım, tencereye ilave edilir. Zeytinyağı tavada ısıtılarak, kırmızı pul biber ilave edilir. Biberli yağ, çorbanın üzerinde gezdirilir. Çorba kaselere paylaştırılarak, taze nane yaprakları ile süslenir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder