11 Ağustos 2011 Perşembe

KIYMALI TARHANA ÇORBASI - Etli, Et Sulu, Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Hamurlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış aşurelik buğday, 6 su bardağı su veya et suyu, 100 gr. kıyma, 4 çorba kaşığı tarhana, 1,5 çay kaşığı tuz   SOS İÇİN ;  4 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı nane   SERVİS İÇİN ;  Yuvarlak ekmekler   HAZIRLANIŞI :  Nohut ve buğday bir gece önceden suya koyularak bekletilir. Ertesi gün, ayrı ayrı haşlanır. Su ile tarhana karıştırılarak, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, kaynayıncaya kadar pişirilir. Nohut, buğday ve kıyma eklenerek 15 dakika pişirilir. Yağda nane yakılır ve çorbanın üzerinde gezdirilir. Yuvarlak ekmeklerin üzerinden, kapak kesilerek çıkarılır ve içi çıkartılır. Çorba ekmeklerin içine koyulur ve servis yapılır. Afiyet olsun.   * Ramazan ve Bayrama özel çorbadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder