11 Ağustos 2011 Perşembe

GIRARA ( YARMA AŞI ) - Tahıllı, Yoğurtlu, Sebzeli, Otlu, Sütlü Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 çay bardağı aşurelik buğday, 1 baş soğan, 1 tane kabak, 400 gr. süzme yoğurt, 1 tane yumurta, 1 demet pazı,  3 yemek kaşığı süt, tuz, taze reyhan veya kişniş, 3 diş sarımsak  ÜZERİ İÇİN; 2 yemek kaşığı tereyağı, nane, kırmızı biber  HAZIRLANIŞI :  Soğan ince doğranır. Buğdaylar, soğanla birlikte tencereye koyulur ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek, 1 saat pişirilir. Pişen buğdaylar, daha büyük bir tencereye aktarılır. Pişerken katılaşan, buğday soğan karışımı, kısık ateş üzerinde, su ile karıştırılarak, inceltilir. Kaynayınca, doğranan pazılar ve ufak doğranmış kabaklar eklenir. Tuz koyulur. Sebzeler pişince, ateşten alınır. Bir kapta; süt, yumurta ve yoğurt çırpılır. Buğdaylı karışımdan, tane gelmeyecek şekilde, birkaç yemek kaşığı su alınır ve yoğurtlu karışıma ilave edilip, karıştırılır. İki karışım birleştirilerek, sürekli tahta kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Ateşten alınır ve ince doğranmış reyhan ile ince doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Sos tavasında, tereyağı ısıtılıp, nane ve kırmızı biber koyulur ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder