3 Ağustos 2011 Çarşamba

CALDO VERDE - Portekiz - - Sebzeli, Otlu, Baharatlı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba - )

  MALZEMELER :  1 baş soğan, 5 diş sarımsak, 5 tane patates, 1 tane defne yaprağı, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 yaprak lahana, yarım demet marul, karabiber, tuz, 3 tane kırmızı biber, 6 su bardağı su    HAZIRLANIŞI :  Küp doğranmış soğan ve sarımsak, zeytinyağında sotelenir. Küp doğranmış patatesler eklenerek, 3 - 4 dakika sotelenir. Doğranmış marul ve lahana ilave edilir. 6 su bardağı su, defne yaprağı, baharatlar koyulur. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Közlenen kırmızı biberler ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.   *  İstenirse, içine pişirme sırasında 300 gr. doğranmış sosis ilave edilir. Ayrıca; istenirse, yuvalama tarifindeki köftelerden hazırlayarak, çorbaya ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder