5 Ağustos 2011 Cuma

BEYİN ÇORBASI - Kıbrıs - - Kemik Sulu, Terbiyeli, Sakatatlı Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 kg. kuzu kemiği, 2 çorba kaşığı un, 6 diş ezilmiş sarımsak, 4 tane tane karabiber, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane kuzu beyni, 2 tane kuzu dili, tuz  TERBİYESİ İÇİN ; 2 tane yumurta, 1/4 çay fincanı sirke  ÜZERİNE ;  Beyaz sirke, kızarmış tost ekmeği  HAZIRLANIŞI :  Beyin soğuk suda yarım saat bekletilir. Kuzu kemiği, 4 su bardağı su ile yaklaşık 1,5 saat kadar kaynatılır. Yüzeyinde biriken köpükler toplanarak atılır. Suyu kullanılmak üzere bekletilir. Kuzu dili 2 su bardağı su ile yaklaşık 45 dakika haşlanır. Suyu kullanılmak üzere bekletilir. Diller pişince, aynı tencereye, beyinler de ilave edilir ve 15 dakika haşlanır. Dil ve beyin, iri parçalar halinde doğranır. Ayrı bir tencerede, Tereyağı ile un kavrulur, sarımsaklar ve et suyu ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. Pişmiş ve doğranmış dil ile beyin de tencereye ilave edilir. Ayrı bir kapta, sirke ile yumurtalar köpürünceye kadar çırpılır. Sıcak çorbadan 1 kepçe ilave edilerek, terbiye ılındırılır ve çorbaya ilave edilir. Çorba, kızarmış tost ekmeği ve her porsiyon için 1 çorba kaşığı beyaz sirke ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder