3 Ağustos 2011 Çarşamba

ZENCEFİLLİ AVOKADO ÇORBASI - Jamaika - - Sebzeli, Meyveli, Otlu, Kremalı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 1 tane büyük küp doğranmış avokado, 1 tane küp doğranmış küçük kuru soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 5 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı limon suyu, 3 su bardağı su, 1 su bardağı krema, tuz, tane karabiber, taze soğan  HAZIRLANIŞI :  Soğanlar, tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış avokadolar, ezilmiş sarımsak, zencefil rendesi ilave edilerek, 5 dakika daha birlikte sotelenir. Sıcak su ilavesi ile 10 dakika pişirilir. Limon suyu, karabiber, tuz, krema da ilave edilerek, ateşten alınır. Servis yapılırken üzeri, dilimlenmiş taze zencefil ve taze soğan ile süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder