6 Ağustos 2011 Cumartesi

AŞOTU - KİŞNİŞ ÇORBASI - Erzurum - - Etli, Tahıllı, Terbiyeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1,5 çay bardağı buğday, 250 gr. kıyma, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 baş soğan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber  TERBİYESİ İÇİN ;  2 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı aşotu   HAZIRLANIŞI :  Buğday akşamdan ıslatılır ve ertesi gün haşlanır. Suyu çorbada kullanılmak üzere bekletilir. Kıyma karabiber ve tuz iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir tepsiye un serpilir ve köfteler tepside yuvarlanır. Tencereye tereyağı ile küp doğranmış soğanlar  koyulur ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Haşlanmış buğday ve suyu eklenerek, bir taşım kaynatılır. Hazırlanan köfteler, çorbaya ilave edilir. Başka bir kasede, yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır. Sıcak çorbadan 1 kepçe ilave edilerek, terbiye ılındırılır ve çorbaya koyularak, karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Üzerine; aşotu ( kişniş ) serpilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder