4 Ağustos 2011 Perşembe

BORCH ÇORBASI - Rusya - - Et Sulu, Dana Etli,Otlu, Kremalı, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER : 100 gr. beyaz lahana yaprağı, 1 tane patates, 1 tane havuç, 5 tane pancar, 1 tane domates, 5-6 diş sarımsak, 1 baş soğan, yarım kg. kemikli dana eti, 5-6 dal dereotu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı sirke, 1 tane defne yaprağı, karabiber, tuz  ÜZERİNE; Kıyılmış maydanoz, krema  HAZIRLANIŞI :  Tüm sebzeler, küp küp doğranır. Kemikli et, 8 su bardağı su ile iyice haşlanır. Haşlandıktan sonra, etler kemiklerinden ayrılır. Et suyu ve etler, çorbada kullanılmak üzere bekletilir. Tencereye, tereyağı ve sıvı yağ koyulup, soğanlar pembeleştirilir. Sırası ile havuç, pancar ve domatesler ilave edilerek, sotelenir. Lahana ve sarımsaklar da koyularak, 3 dakika kadar kavrulur. Et suyu, defne yaprağı, baharatlar, küp doğranmış patateslr ve sirke de ilave edilerek, patatesler pişinceye kadar kaynatılır. Etler ilave edilir. Ateşten alınıp servis yapılırken, üzerine; krema veya birer kaşık yoğurt koyulur ve kıyılmış maydanoz ile süslenerek, servis yapılır. Afiyet olsun.  * SMETANA :  Borch Çorbası servis yapılırken kullanılan, ekşi kremadır. Smetana, ayrıca; tatlılarda, soslarda, mezelerde ve ana yemeklerde sık olarak kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder