5 Ağustos 2011 Cuma

BAMYA ÇORBASI - Kuzu Etli, Sebzeli, Kuru Sebze Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı kuru çiçek bamya, 3 baş soğan, 200 gr. kuşbaşı kuzu eti, 3 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane domates, 2 tane limon suyu, 1 çorba kaşığı domates salçası, 5 su bardağı su, tuz    HAZIRLANIŞI :  Kuru bamyalar, kuru bir bez ile ovularak temizlenir. Limon suyu ile üzerine çıkacak kadar, sıcak su koyularak haşlanır. Küp şeklinde doğranan soğan, tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı et, salça, küp doğranmış domates, soğana eklenerek, etler suyunu salp çekinceye kadar, kavurmaya devam edilir. Kalan su, ete ilave edilerek, etler iyice pişinceye kadar haşlanır. Haşlanmış bamya, suyu ile birlikte ete karıştırılır. Limon suyu da eklenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder