4 Ağustos 2011 Perşembe

JANECKA JUHA - Hırvatistan - - KUZU ÇORBASI - - Kuzu Etli, Tahıllı, Sebzeli, Terbiyeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 baş kuru soğan, 1 tane havuç, 1 tane kereviz, 1 tane patates, 1 tane şalgam, 1 çay bardağı şalgam, 1 çay bardağı pirinç, 1 su bardağı ince doğranmış lahana, 250 gr. kuzu kuşbaşı et, 1 tane yumurta, 1 tane defne yaprağı, 3 diş sarımsak, 1 limon suyu, yarım demet maydanoz, karabiber, pul biber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye etler ve 6 su bardağı su koyularak, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. üzerinde biriken köpükler alınarak, atılır. Tüm sebzeler, küp doğranarak, pişen etin üzerine eklenir. Sebzeler pişinceye kadar et ile birlikte pişirmeye devam edilir. Pirinç ilave edilir. Pirinç ve sebzeler pişince baharatlar ve doğranmış maydanoz ilave edilir. Ayrı bir kasede, yumurta ve limon suyu iyice çırpılır. Sıcak çorbadan 1 kepçe çorba alınarak terbiyeye ilave edilerek, terbiye ılındırılır ve çorbaya karıştırılır. Üzerine; sarımsaklı tereyağı sürülmüş kızarmış ekmek ile birlikte servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder