5 Ağustos 2011 Cuma

WONTON ÇORBASI - Çin - - Tavuk Sulu, Dana Etli, Sebzeli, Hamurlu Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  6 su bardağı tavuk suyu, 1 çorba kaşığı soya sosu, 4 tane taze soğan, 2 diş sarımsak, 2 çay kaşığı fıstık yağı  WONTON  İÇ MALZEMESİ ; 1 çorba kaşığı fıstık yağı, 2 diş sarımsak, 4 tane ince doğranmış taze soğan, 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 400 gr. dana kıyması, 2 çorba kaşığı soya sos, 1 tane yumurta  WONTON  HAMURU ;  1 tane yumurta, 1,5 su bardağı un, su, tuz  HAZIRLANIŞI :  WONTON HAMURUNUN HAZIRLANIŞI ;  Hamur malzemeleri karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur, mantı hamurundan daha ince açılarak, yaklaşık 3 ' er cm.' lik kareler kesilir. Hazırlanan Wonton ' un iç malzemesi içerisine koyularak, bohça şeklinde kapatılır.  WONTON  İÇ  MALZEMESİ ;  Tencereye, susam yağı, soğan, sarımsak, zencefil, kıyma, soya sosu koyulur ve biraz pişirilir. 5 - 6 dakika sonra ateştan alınarak soğutulur ve soğuyunca yumurta ilave edilerek iyice yoğrulur. Kesilen karelerin içine, harç olarak koyulur.  AYRI BİR TENCEREDE ;  Fıstık yağı ile sarımsaklar, 2 dakika kavrulur. Soya sosu eklenir. Su da koyularak, 15 dakika kaynatılır. Hazırlanan hamurlar, kaynayan bu sosa atılarak, haşlanır. Haşlanınca delikli kaşık ile alınarak servis tabağına koyulur. servis yapılırken üzerine, ince doğranmış taze soğan serpiştirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder