22 Ağustos 2011 Pazartesi

ISPANAKLI TOYGA ÇORBASI - Tahıllı, Otlu, Yoğurtlu, Sütlü, Yumurtalı, Sebzeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  1 su bardağı aşurelik buğday, 5 su bardağı sıcak su, yarım demet ıspanak, 350 gr. süzme yoğurt, 1 tane yumurta, 2 yemek kaşığı süt  ÜZERİ İÇİN ;  2 tane soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı nane, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber     HAZIRLANIŞI :  Aşurelik buğday bol su ile yıkanarak, suyu süzülür. Üzerine su koyularak, 1 gece bekletilir. Ertesi gün suyu süzülür ve üzerine sıcak su ilave edilerek, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ispanaklar, bol suda yıkanır ve süzülür. Yaprak ve sap kısımları kıyılır. Haşlanan buğdaya eklenerek, karıştırılır. Ayrı bir tencerede, süzme yoğurt, yumurta ve süt pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırılır. Buğdayın haşlandığı sudan ilave edilir. Buğday eklenerek, pişirmeye devam edilir. Soğanlar ince ince doğranarak, zeytinyağı ve tereyağında, kısık ateşte kavrulur. Nane ve kırmızı toz biber ilave edilerek karıştırılır. Çorbanın üzerinde gezdirilir. Çorba; çorba kaselerine paylaştırılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder