5 Ağustos 2011 Cuma

YÜKSÜK ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Etli, Otlu, Hamurlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  100 gr. kıyma, 1 su bardağı un, 1 çay bardağı nohut, 1 tane yumurta, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane limon suyu  HAZIRLANIŞI :  Un, yumurta ve tuz yoğrularak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur, mantı hamuru gibi 2 mm. kalınlığında açılır ve minik karelere bölünür. Kıyma, doğranmış soğan, karabiber ve tuz karıştırılır. Hazırlanan kare hamurların ortasına, kıyma koyulur ve üçgen şeklinde kapatılıp, yarım ay şekli verilir. Nohut, bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün 2 su bardağı su ile haşlanır ve suyu çorbada kullanılmak üzere bekletilir. 5 su bardağı su kaynatılır, haşlanmış nohut ve mantılar ilave edilir. Ayrı bir tencerede; salça, tereyağında kavrulur ve baharatlar eklenir. Pişen mantılı karışıma ilave edilir. Limon suyu ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder