4 Ağustos 2011 Perşembe

FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI - Et Sulu, Sebzeli, Otlu, Kızarmış Peynirli Ekmek Garnitürlü Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 kg. kuru soğan, 4 diş sarımsak, yarım su bardağı kırmızı şarap ( Tercihen kullanılır ) 5 su bardağı et suyu, 50 gr. tereyağı, 2 tane defne yaprağı, 1 çorba kaşığı kekik  ÜZERİNE; 1 dilim ekmek, Her porsiyon için 1 dilim guruyene peynir  HAZIRLANIŞI :  Tencereye tereyeğı ve ay şeklinde doğranmış soğanlar koyularak; kahverengi, karamel kıvama gelinceye kadar, yaklaşık 20 dakika kavrulur. Sarımsaklar, defne yaprağı ve şarap ilave edilir. 2 dakika daha kavrulur. Et suyu koyularak, yaklaşık 15 dakika kaynatılır. Ateşten alınır ve kekik ilave edilir. Çorba, fırına dayanıklı kaselere 1 porsiyonluk kaselere paylaştırılır. Kaselerin üzerine, ekmek dilimleri ve üzerlerine peynirler yerleştirilerek, fırına koyulur. Peynirler kızarınca, fırından çıkartılarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder