7 Ağustos 2011 Pazar

CEVİZLİ TAVUK ÇORBASI - Tavuk Etli, Kuruyemişli, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım tavuk, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı ceviz içi, 6 su bardağı su, 7 - 8 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Tavuk, 6 su bardağı su ile haşlanır. Etleri küçük parçalara ayrılır. Un, tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Ezilmiş sarımsak ve tavuk suyu ilave edilerek, karıştırılır. Baharatlar ve tavuk etleri eklenir. Karıştırılarak, bir taşım kaynatılır. Kaselere paylaştırılan çorbaların üzerine, dövülmüş ceviz serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder