11 Ağustos 2011 Perşembe

KIRMIZI MERCİMEKLİ VE KAVURMALI ÇORBA - Kavurma Etli, Kuru Bakliyatlı, Tahıllı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 kahve fincanı kepekli pirinç, 1 kahve fincanı esmer köftelik bulgur, 6 su bardağı sıcak su, 2 baş soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 250 gr. kavurma, kırmızı pul biber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı mercimek, kepekli pirinç ve esmer köftelik bulgur, bol su ile yıkanarak, süzülür. Tencereye koyulup, sıcak su eklenerek, arada bir tahta kaşıkile karıştırılarak, bakliyatlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğanlar, ince kıyılır. Ayrı bir tencerede, zeytinyağı ile soğanlar,orta hararetli ateşte hafifçe kavrulur. Ufalanmış kavurma eklenir. 1 - 2 dakika kavurduktan sonra içinde bakliyat bulunan tencereye aktarılır ve tahta kaşık ile karıştırılır. Tuz ilave edilir. Çorba, kaselere paylaştırılır ve üzerine kırmızı pul biber serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder