6 Ağustos 2011 Cumartesi

VEZİR ÇORBASI - Sakatatlı veya Tavuk Etli, Kuru Bakliyatlı, Etli, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  200 gr. işkembe, 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye, 150 gr. sucuk, yarım demet taze soğan, 1 baş soğan, 6 su bardağı su, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 tane çerliston biber, 2 çorba kaşığı domates salçası, 2 tane domates, 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, tuz   HAZIRLANIŞI :  Kurufasulye, akşamdan ıslatılır ve ertesi gün haşlanır. Haşlama suyu, çorbada kullanılmak üzere bekletilir. İşkembeler, küp doğranır, haşlanır ve suyu çorbada kullanılmak üzere bekletilir. Başka bir tencerede, küp doğranmış kuru soğan, sıvı yağda kavrulur, içine doğranmış biberler ve salça da eklenerek, kavurmaya devam edilir. Küçük doğranmış sucuklar da ilave edilerek, sotelenir. Küp doğranmış domatesler de ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Tüm malzeme, haşlanmış kuru fasulyenin suyu ile birlikte, haşlanmış işkembeye ilave edilir ve birlikte bir taşım kaynatılır. Çorba pişince, tereyağında pul biber köpürtülerek, tenceredeki çorbaya dökülür. Çorba servis yapılırken, üzerine ince kıyılmış taze soğan serpiştirilir. Afiyet olsun.  *  Çorbada; işkembe yerine, tavuk da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder