11 Ağustos 2011 Perşembe

ELMALI KÖFTE ÇORBASI - Tahıllı, Yoğurtlu, Sütlü, Yumurtalı, Otlu, Meyvalı Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı sefer kitel  ( sert durum buğdayından yapılan bulgur ), 3 - 4 tane ekşi elma, 5 su bardağı su, 2 su bardağı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı süt, 1 tane yumurta, 1 baş soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, toz kişniş, tuz   HAZIRLANIŞI :  Sefer kitel, çukur bir kaba alınır. Üzerine sıcak su gezdirilerek, hafifçe yumuşaması sağlanır. Tuz ve kişniş ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan harçtan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, elde yuvarlanır. Ortasına hafifçe bastırılır. Süzme yoğurt, süt, yumurta ve su bir kapta çırpılır. Soğan kıyılarak, zeytinyağında kavrulur. Yoğurtlu karışım, azar azar eklenir. Karışım kaynadığında, küp kesilmiş elmalar ve köfteler eklenerek pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder