11 Ağustos 2011 Perşembe

TOM YUM GOONG - Tayland - - Balık Sulu, Balık Etli, Tavuk Sulu, Sütlü, Otlu, Sebzeli, Meyvalı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım litre balık suyu ( 3 su bardağı ), yarım litre tavuk suyu ( 3 su bardağı ), 1,5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı fıstık yağı, 3 tane taze soğan, 1 çorba kaşığı taze kişniş, 300 gr. ayıklanmış balık eti, 3 çorba kaşığı hindistan cevizi, 1 çay kaşığı zerdeçal, 2 tane arnavut biberi, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi, 1 çay kaşığı limon otu ( bulunamazsa  limon kabuğu rendesi )  HAZIRLANIŞI :  Balık temizlenerek, 4 su bardağı su ile haşlanır ve etleri kılçıklarından ayrılır. Tencereye, limon otu, zencefil, sarımsak, arnavut biberi koyularak, 2 dakika kavrulur. Balık suyu, süt, hindistan cevizi ve tavuk suyu ilave edilerek, 20 dakika kadar pişirilir. Balık etleri ve baharatlar ilave edilir. Servis yapılırken, üzerine; limon kabuğu rendesi, doğranmış taze soğan ve taze kişniş ilave edilir. Afiyet olsun.  * '' Tayland Çorbaları  '' hazırlanırken, hindistan cevizi sütü kullanılır. Bu malzeme bulunamazsa, 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi, 1 su bardağı sütte bekletilerek de benzer lezzet bulunabilir.

1 yorum:

  1. SÜT ne sütü ? 4 sene tayland de yaşadım hiç bir zaman sütlü tom yung goong içmedim

    YanıtlaSil