25 Ağustos 2011 Perşembe

MEHİR ÇORBASI - Osmanlı Mutfağı ' ndan Et sulu, Tahıllı, Otlu, Kuru Bakliyatlı Çorba - ( 6 Kişilik ) - Sıcak Çorba -

- Mehir Çorbası -
     MALZEMELER :  6 su bardağı ayran, 2 su bardağı aşurelik buğday ( döğme ), 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru fasulye, 1 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı nane, 1 demet maydanoz, 1 çorba kaşığı mısır, pul biber  HAZIRLANIŞI :  Buğday, nohut, kuru fasulye ve mısır, akşamdan suda ıslatılır. Ertesi gün, ıslatma suyu ile birlikte, tüm malzeme kaynatılır. Buğday, şiştikten sonra et suyu ve tuz ilave edilir ve kaynama suyundan biraz alınarak, ayrana ilave edilir. Bir süre kaynattıktan sonra ateşten indirilir. Nane ve pul biber, tereyağında kavrulur. Önce; bu sos, sonra da ince doğranmış maydanoz çorba üzerinde gezdirilerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder