2 Ağustos 2011 Salı

LABLABİ - Tunus - - Sarımsaklı Kereviz Sapı Çorbası - - Kuru Bakliyatlı, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı nohut, 2 tane havuç, 1 tane kereviz, 2 baş soğan, 6 tane kereviz sapı, 1 tane limonun suyu, 8 diş sarımsak, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı su, 2 çorba kaşığı kişniş, tuz karabiber  HAZIRLANIŞI :  Nohutlar, bir gece önceden ıslatılır. 3 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır. Çorba tenceresine yağ koyulup, küp doğranmış soğan ile sarımsaklar sotelenir. Küp doğranmış havuçlar, tencereye koyularak, 2 - 3 dakika sotelenir. Kereviz sapları, haşlanmış nohut ve suyu koyulur. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirilir. Çorba pişince; kişniş, limon suyu, tuz, karabiber ilave edilir. Taze nane yaprakları ile süslenerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder