25 Ağustos 2011 Perşembe

OSMANLI ÇORBASI - Dana Etli, Et Sulu, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  100 gr. kemiksiz dana eti, 10 tane mantar, 2 tane taze soğan, 1 tane domates, 1 çay kaşığı salça, 1 su bardağı kıyılmış ıspanak, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı       HAZIRLANIŞI :  Küçük küçük doğranmış etler haşlanıp, tereyağında çevrilir. Büyük bir tencereye, kalan tereyağı koyulur. İçine, dilimlenmiş mantar ve tuzlanmış ıspanaklar koyulur. Sebzeler suyunu çekinceye kadar sote edilir. İçine, ılık su ile ezilmiş salça veya rendelenmiş domates ve un koyulur. Biraz su veya etsuyu eklenir. 25 dakika pişirilir. Yeneceği zaman, yeşil taze soğan doğranarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder