7 Ağustos 2011 Pazar

TERBİYELİ, TAVUK PAÇASI ÇORBASI - Tavuk Sulu, Tavuklu, Terbiyeli, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 tane küçük boy bütün tavuk, 1 çorba kaşığı un, 4 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tane linon kabuğu rendesi, 7 su bardağı su, karabiber, tuz   TERBİYESİ İÇİN :  1 tane limonun suyu, 1 tane yumurta   HAZIRLANIŞI :  Tavuk, yıkanır ve 7 su bardağı su ile haşlanır. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ ile un koyularak, un pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavuk suyu ilave edilir. Karıştırılarak pişirilir. Çorba koyulaşınca, kemiklerinden ayrılan tavuk etleri ve ezilmiş sarımsak koyulur. Başka bir kapta, limon suyu ile yumurta iyice çırpılır. Çorbadan 1 kepçe çorba ilave edilerek, çorbanın terbiyesi ılındırılır ve karıştırılarak çorbaya ilave edilir. Üzerine, kırmızı biberli yağ gezdirilerek, Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder