11 Ağustos 2011 Perşembe

ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Yoğurtlu, Hamurlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  1 su bardağı yeşil mercimek, 4 su bardağı su, 1 baş soğan, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, 1 çay bardağı erişte  ÜZERİNE ;  Yoğurt  HAZIRLANIŞI :Tencerede, ince kıyılmış soğan, tereyağında hafifçe kavrulur. Salça eklenerek, kavurmaya devam edilir. Mercimek, su, tuz da ilave edilerek, düdüklü tencerede 15 - 20 dakika pişirilir. Mercimek pişince, 1 çay bardağı erişte ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişirilir. Çorba kaselere veya çorba tabaklarına paylaştırıldıktan sonra üzerine, yoğurt koyularak servis yapılır. Afiyet olsun. * Çorba; bekleyince koyulaşırsa, kaynar su ile açılır.  * Ramazan ve Bayrama özel çorbadır.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder