2 Ağustos 2011 Salı

BADEMLİ KREMALI KUŞKONMAZ ÇORBASI - İngiltere - - Sebzeli, Unlu, Kremalı,Kuruyemişli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  400 gr. kuşkonmaz, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı krema, 3 su bardağı su, 50 gr. tereyağı, 1 tane pırasa, karabiber, badem, tuz  HAZIRLANIŞI :  Pırasa ve kuşkonmaz küçük küçük doğranır. Bir tencereye koyularak yaklaşık 5 dakika kadar sotelenir. Un ilave edilerek, 3 - 4 dakika daha sotelemeye, karıştırılarak devam edilir. 4 su bardağı sıcak su eklenerek, 10 dakika pişirilir. Tuz, karabiber ve krema eklenerek, ateşten alınır. Servis yapılırken üzerine, bademler serpiştirilerek süslenir ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder