7 Ağustos 2011 Pazar

AJIACO - Colombıa - - Tavuk Etli, Sütlü, Sebzeli, Meyvalı, Otlu, Soslu Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  6 su bardağı su, 2 su bardağı süt, 1 tane limonun suyu, yarım tavuk, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 baş soğan, 7 tane taze soğanın beyaz kısmı, 2 diş sarımsak, 1 tane kereviz apı, 1 tane patates, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı kişniş, 1 çay bardağı kapari, 1 tane avokado, 1 çay bardağı haşlanmış mısır, üzerine salsa sos  SALSA SOS :  HAZIRLANIŞI ;   1 tane acı kırmızı biber, 4 tane domates, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 baş soğan, 1 tatlı kaşığı şeker, 4 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz    HAZIRLANIŞI ;  Sıvı yağda küp doğranmış soğan ve sarımsaklar, sotelenir. Küp doğranmış domates, acı biber ve baharatlar eklenir. Domatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.  HAZIRLANIŞI :  Taze ve kuru soğanlar ile sarımsaklar, tereyağında sotelenir. Tavuk parçalara ayrılır, 6 su bardağı su ile tencerede bir taşım kaynatılır. Karabiber, tuz, kişniş, kırmızı biber, ceviz yaprağı ilave edilir. Küp doğranmış avokado ve patatesler eklenir. Tane mısır, limon suyu ve kapari ilave edilir. Sebzeler pişince, süt eklenir ve salsa sos dökerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder