4 Ağustos 2011 Perşembe

ISPANAKLI KURU FASULYE ÇORBASI - Güney Fransa - Et Sulu, Dana Etli, Kuru Bakliyatlı, Peynirli, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  200 gr. dana kuşbaşı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tane domates, 5 diş sarımsak, yarım su bardağı kuru fasulye, 2 çorba kaşığı taze fesleğen, 200 gr. ıspanak, 1 çay bardağı permesan peyniri, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Kuru fasulye, akşamdan ıslatılır. Ertesi gün, 3 su bardağı su ile haşlanır. Kuşbaşı etler, iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu, kullanılmak üzere bekletilir. Tencereye, küp doğranan domatesler, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı koyularak, birlikte sotelenir. Haşlanan etler ve kuru fasulye, suyuyla birlikte domatese ilave edilir. Doğranmış ıspanaklar da ilave edilerek, 5 dakika kadar birlikte kaynatılır. Fesleğen, karabiber ve tuz eklenir. Servis yaparken üzerine, permesan peyniri rendesi serpiştirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder