3 Ağustos 2011 Çarşamba

MINESTRONE - İtalya - - Kuru Bakliyatlı, Sebzeli, Peynirli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  Fasulyeler, bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlanır. Tencereye zeytinyağı koyulur, soğanlar ve sarımsaklar, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur. Küp doğranmış kereviz, havuç ve kabak ilave edilerek, 5 dakika daha kavrulur. Domates koyularak, 3 dakika daha kavrulur. Su eklenerek, 30 dakika pişirilir. Haşlanmış fasulyeler ve patates de ilave edilerek, 15 dakika daha pişirilir. Çorba ateşten alınarak, lahana, ıspanak ve fesleğen ilave edilir. Üzerine haşlanmış makarna, permesan peynir ve sızma zeytinyağı koyularak servis yapılır. Afiyet olsun.  * Her mevsimin kendine özgü sebzeleri ile değişik lezzetlerde MINESTRONELER hazırlamak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder