7 Ağustos 2011 Pazar

SOTO AYAM - Endonezya - - Tavuk Etli, Sütlü, Sebzeli, Meyvalı, Yumurtalı Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  HAZIRLANIŞI :  1 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ, 6 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 tane küp doğranmış tavuk göğüs eti, 4 çorba kaşığı hindistan cevizi, 4 tane minik doğranmış arpacık soğanı, 3 diş ezilmiş sarımsak, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çay fincanı soya filizi, 2 çay fincanı noodle, 1 çay fincanı doğranmış lahana, 4 tane taze soğan, 2 tane haşlanmış yumurta  * Soto Ayam Tavuklu Çorbası hazırlanırken, orjinalinde hindistan cevizi sütü kullanılır. Bulunamazsa; 1 su bardağı sütün içine, hindistan cevizi rendesi koyup, 1 gece bekletilirse, benzer bir lezzet yakalanabilinir.  * Çorbada kullanılacak baharat karışımı;  1 çay kaşığı kişniş, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı taze zencefil rendesi   HAZIRLANIŞI :  Tencereye sıvı yağ koyularak, baharat karışımları eklenir ve 2 dakika kadar kavrulur. İçine, küp doğranmış tavuk etleri, süt ve su eklenerek, 20 dakika pişirilir. Ayrı bir tencerede, soya filizi ile lahana 4 su bardağı su ile pişirilir. Sebzeler pişince, baharatlı tavuk karışımı ile birleştirilir. Servis yapılırken; haşlanan yumurtalar dilimlenerek, kaselerin üzerine yerleştirilir ve taze soğan serpiştirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder