1 Ağustos 2011 Pazartesi

AVGOLEMONO - Yunanistan - - Tahıllı, Unlu, Terbiyeli, Baharatlı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 çay bardağı pirinç, 3 tane yumurta, 1,5 tane limon suyu, 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, tuz, karabiber   HAZIRLANIŞI :  Un ile tereyağı kavrulur. Ilık su ilave edilerek kaynatılır. Su kaynayınca, pirinçler ilave edilip, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Limon suyu ve yumurta ayrı yerde çırpılır, sıcak çorbadan 1 kepçe alınarak ilave edilir, karıştırılır  ve terbiyenin ısınması sağlanır. ( terbiyenin kesilmemesi için ) Çorbaya ilave edilir. Baharatlar koyulur. Limon kabuğu rendesi serpiştirilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder