5 Ağustos 2011 Cuma

BÖREK ÇORBASI - Adana - - Kuru Bakliyatlı, Etli, Sebzeli, Otlu, Hamurlu Çorba - (6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı haşlanmış nohut, 300 gr. kıyma, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 baş soğan, 1,5 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı kuru nane, karabiber, tuz  HAMURU İÇİN; 750 gr. un, 1 tane yumurta, 1 çay kaşığı tuz, ılık su  HAZIRLANIŞI :  Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve hamur, yarım saat dinlendirilir. Nohut akşamdan ıslatılır. Ertesi gün haşlanır, suyu çorbada kullanılmak üzere bekletilir. Kıyma, karabiber, tuz, ince doğranmış soğan ile iyice yoğrulur. Hazırlanan hamur, yufka kalınlığında açılır. 0,5 cm. ' lik karelere bölünür, ortalarına hazırlanan harçtan koyularak, bohça biçiminde kapatılır. Sıvı yağda, domates salçası kavrulur ve üzerine nohut suyu ile birlikte sıcak su ilave edilir. Kaynayınca içine, mantı ve nohutlar ilave edilir ve limon suyu eklenir. Mantılar pişince, ayrı bir tavada, kızdırılan tereyağına, nane eklenerek, köpürtülür ve çorbaya dökülür. Limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder