5 Ağustos 2011 Cuma

ASHE MAST - İran - YOĞURT ÇORBASI - Etli, Tahıllı, Sebzeli, Otlu, Yoğurtlu Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 baş kuru soğan, 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 225 gr. dana kuşbaşı et, 3 tane pırasa, 450 gr. ıspanak, 75 gr. pirinç, 25 gr. maydanoz, 3 - 4 tane tane karabiber, 5 su bardağı su, 1 çay bardağı yoğurt  ÜZERİNE ;  Kızarmış karamelize soğan, İsteğe bağlı olarak; iri doğranmış soğan halkaları, sıvı yağda kızartılarak, çorbanın üzerine ilave edilir.  HAZIRLANIŞI :  Tencereye, sıvı yağ ve kuşbaşı etler koyularak, etler kahverengi oluncaya kadar kavrulur. Küp doğranmış kuru soğan ve ince doğranmış pırasa da eklenerek, 5 dakika daha kavrulur. Ispanaklar ilave edilerek, yaklaşık 5 dakika daha kavrulur. Tane karabiber ve su da eklenerek, yarım saat kadar pişirilir. Yoğurt çırpılır, çorba suyundan ilave edilerek, ılındırılır ve karıştırılarak çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. İnce doğranmış maydanoz ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder