4 Ağustos 2011 Perşembe

FRANSIZ ST. GERMAIN POTAGE ÇORBASI - Tavuk Sulu, Sebzeli, Kremalı, Otlu, Sütlü Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 baş soğan, 1 tane havuç, 1 tane şalgam, 1 tane kereviz, 5 tane marul yaprağı, 1,5 su bardağı bezelye, 4 dal taze nane, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı krema, 1 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 tane limon kabuğu rendesi, yarım demet taze soğan, karabiber, tuz  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan, şalgam, havuç, kereviz ve marul küp doğranır. Tencereye tereyağı koyulur ve kuru soğanlar sotelenir. Soğana, küp doğranmış sebzeler ilave edilerek, sotelemeye devam edilir. Taze bezelyeler, tavuk suyu koyulur ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Taze nane, kekik, karabiber, tuz, süt ve krema ilave edilir. Blender veya süzgeçten geçirilen çorba, pürüzsüz hale getirilir. Doğranmış taze soğan ve limon kabuğu rendesi ile servis yapılır. Afiyet olsun.  * İstenilirse; çorba, tavuk eti, doğranmış salam, kızartılmış pastırma ilave edilerek de servis yapılır.  * POTAGE :  Ortaçağ Avrupa ' sında çok popüler olan '' Potage Çorbası '' et ve çeşitli sebzelerin birlikte, katı bir lapa haline gelinceye kadar, kaynatılması ile yapılır. Bu çorbanın kökeni, Kuzey Fransa ' ya dayanmaktadır. Tudor Hanedanlığı döneminde, bir çok İngiliz Köylüsünün öğünleri, neredeyse; sadece, '' Potage Çorbası'' ndan oluşuyordu. Avrupa ' da köy evlerinin bahçelerinde, '' Potage Gardens '' adını verdikleri bahçelerinde, yetiştirdikleri sebzeleri '' Potage Çorbası '' yapımında kullanıyorlardı. Bazı '' Potage Çorbası '' çeşitlerine; sığır veya balık jölesi, badem sütü, armut şurubu, meyve ve çiçek püreleri de ilave edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder