11 Ağustos 2011 Perşembe

DÜĞÜN ÇORBASI - Etli, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  750 gr. koyun gerdan eti, 1 baş soğan, 1 tane orta boy havuç, 6 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, 1,5 çay kaşığı tuz  TERBİYESİ İÇİN ;  1 tane yumurta, yarım limonun suyu, 1 su bardağı soğuk su   SOS İÇİN ;  4 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kırmızı biber  HAZIRLANIŞI :  Düdüklü tencereye, etler, su, havuç ve soğan koyularak kaynatılır. Düdüklü tencerenin kapağını kapatmayarak, biriken köpükler delikli bir kaşık ile toplanarak, atılır. Köpükler bitince, tencerenin kapağı kapatılarak, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler pişince, süzgeçten geçirilir. Etler, küçük küçük didiklenir. Diğer tarafta; un, yağda hafifçe pembeleştirilir. Et suyu ve tuz ilave edilerek, hızlıca karıştırılır. Kaynayınca, etler ilave edilip, 5 dakika daha pişirilir.1 tane yumurta ve yarım limonun suyu iyice çırpılır, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırılır. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edilerek, karıştırılır. Çorba, çorba tabaklarına paylaştırıldıktan sonra tereyağında kavrulmuş kırmızı biber üzerinde gezdirilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.  * Ramazan ve Bayrama özel bir çorbadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder