1 Ağustos 2011 Pazartesi

PİRİNÇLİ AVGOLEMONO - Yunanistan - - Tavuk Sulu, Tahıllı, Terbiyeli Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  6 çorba kaşığı pirinç, 3 su bardağı tavuk suyu   TERBİYESİ İÇİN:  1 tane limon suyu, 2 tane yumurta, 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber       HAZIRLANIŞI :  Tavuk suyu kaynatılır ve yıkanmış pirinçler ilave edilir. Pirinçler pişince, terbiye, tuz ve karabiber ilave edilir. Limon suyu ve yumurta iyice çırpılarak hazırlanan terbiyeye, bir kepçe çorba ilave edilerek karıştırılır ve çorbaya karıştırılarak ilave edilir. Limon kabuğu rendesi serpiştirilerek, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder