5 Ağustos 2011 Cuma

KULAK ÇORBASI - Malatya - - Kemik Sulu, Etli, Kuru Bakliyatlı, Otlu, Yoğurtlu, Hamurlu Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  3 su bardağı kemik suyu, yarım su bardağı haşlanmış nohut ve suyu, 4 su bardağı yoğurt, 3 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı kuru nane  KÖFTESİ İÇİN;  250 gr. kıyma, yarım su bardağı ince bulgur, karabiber, tuz, kızartmak için sıvı yağ  HAMURU İÇİN ;  1 tane yumurta, 2 su bardağı un, tuz, ılık su  HAZIRLANIŞI :  Köfte malzemeleri yoğurularak, fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve sıvı yağda çevirerek, kızartılır. Hamur malzemeleri ile kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır, bezeler kopartılarak, oklava ile açılır, küçük üçgenler kesilir. Kemik suyunun içine, haşlanmış nohutlar ve suyu eklenir. Hamurlar pişince köfteler ilave edilir. Yoğurt, iyice çırpılır. Sıcak çorbadan 1 kepçe alınıp koyularak ılındırılır ve çorbaya ilave edilir. Çorba ateşten alınır. 3 kaşık tereyağında, 2 kaşık kuru nane kavrulur ve çorba kaselerinin üzerinde, birer kaşık gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder